В нулевия ден преди началото на голямото изложения MWC 2019 компанията LG представи смартфона G8 ThinQ, който ще замени сегашния флагман G7 ThinQ.

Еднa от най-интересните особености на новия смартфон е използването на OLED матрицата като мембрана на говорител за възпроизвеждане на звук. Това е технологията Crystal Sound OLED, която вече се използва в телевизорите на LG.

Телефонът е оборудван с 6,1-инчов OLED диаплей с резолюция 3120х1440 пиксела (564 ppi) и поддържа HDR10 стандарта. В горната част на екрана има прорез, в който са поместени предната камера и Time-of-Flight сензора, който тук се нарича Z Camera . Друг интересен момент в този смартфон е, че е възможно неговото отключване чрез Z Camera, като се покаже пред нея дланта на притежателя. Технологията се нарича Hand ID. Поддържа се управление чрез жестове, има разпознаване на лицето.

Смартфонът се базира на системата върху чипа Qualcomm Snapdragon 855 с осем процесорни ядра. Налични са 6 GB оперативна памет, 128 GB флаш-диск и слот за microSD карти с капацитет 2 TB.

Основната камера е двойна с резолюция 12+16 МР. Първият сензор е стандартен, а вторият – широкоъгълен. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3500 mAh. Използва се технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0 (чрез USB Type-C порта).

Цената на смартфона LG G8 ThinQ не бе обявена.