Магнитната буря е резултат от взаимодействието на слънчевия вятър с магнитното поле на Земята. Бурите продължават от няколко часа до няколко дни и тяхната интензивност, според метеоролозите, влияе пряко на нашето благосъстояние и настроение.

Какво да очакваме от магнитната буря на 10 септември?

Днес, 10 септември, ще се появи магнитна буря с амплитуда около 4 бала, която се счита за магнитна буря със средна интензивност. Магнитните бури се считат за периоди на енергийна нестабилност, които могат да повлияят както на физическото състояние, така и на емоционалната хармония на човек. Ето какво да очакват чувствителните към времето хора от магнитната буря на 10 септември:

Емоционална нестабилност: Магнитната буря може да предизвика изблици на тревожност, раздразнителност или дори депресивни настроения. Човек може да се почувства по-напрегнат от обикновено.

Физическа слабост: често се отбелязват главоболие, умора, намалена концентрация, което езотериците свързват с дисбаланс в енергийния баланс в тялото.

Почистване и трансформация: Смята се, че магнитната буря може да насърчи активно енергийно прочистване - както на тялото, така и на аурата. Това може да е време да се отървете от старите емоции, нагласи и да преминете към нов етап от живота.

Повишена интуиция: Някои хора могат да изпитат повишена интуиция и чувствителност към фините енергии по време на магнитни бури. Това е подходящо време за интроспекция и медитация.

Съвети за периода на магнитна буря:

Медитация и дихателни практики: успокояващите техники ще помогнат за възстановяване на баланса и хармонизиране на енергията, намаляване на стреса и напрежението.

Избягвайте конфликти: Опитайте се да избягвате ситуации, в които могат да възникнат конфликти, тъй като емоционалната нестабилност може да ги направи по-остри.

Земни практики: прекарването на време сред природата, работата със земята (например градинарство), ходенето ще ви помогне да се заземите и да стабилизирате енергийното си състояние.

Защита от отрицателна енерги: Използвайте защитни практики, като визуализиране на щит от светлина, който заобикаля тялото ви, или носене на талисмани, които предпазват от енергийни влияния.

Пийте повече вода: Водата ще помогне за прочистването както на физическото, така и на енергийното тяло, подпомагайки процеса на обновяване.