Компанията Meizu представи в Китай свръх минималистичния смартфон Zero. Новият телефон няма нито едно отверстие в корпуса. Той няма решетки за говорители, порт за зареждане на батерията и дори слот за SIM карта. Въпреки това възможностите на мобилното устройство са пълноценни.

Zero е смартфон, в който са използвани най-съвременните технологии. Няма нито един хардуерен бутон, като дори регулирането силата на звука става чрез сензорния интерфейс. Вместо говорители се използват специализирани пиезоелектрически излъчватели, а вместо стандартна SIM карта се използва eSIM модул. Скенерът за пръстови отпечатъци е вграден в екрана, а зареждането на мобилното устройство е безжично, с мощност до 18 W. Естествено, няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо и музиката се слуша с помощта на Bluetooth акустика. Липсата на каквото и да било отверстие в корпуса на телефона означава надеждна защита от проникването на вода.

1 от 4

Meizu Zero е оборудван с 5,99-инчов AMOLED дисплей и се базира на системата върху чипа Snapdragon 845. Основната камера е двойна, с резолюция 12+20 МР (фотосензори Sony IMX380 и IMX350). Резолюцията на предната камера е 20 МР. Meizu обяви, че смартфонът Zero е създаван в продължение на две години, а използваните в него технологии са защитени със 75 патента.

Засега не е публикувана подробна информация за характеристиките и за цената на смартфона Meizu Zero.