Китайската компания Huawei занесе прототипа на флагманския смартфон P30 Pro на голямото изложение MWC 2019, но не го показа на всички, а само на някои журналисти.

Дизайнът на P30 Pro е много подобен на външния вид на предишните смартфони от флагманската серия. Публикуваните снимки показват, че смартфонът има тройна камера, като фотосензорите са поставени в един общ модул. Виждат се USB Type-C порт и говорителите, които са поставени в долната част на корпуса. Няма стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. На корпуса не се вижда логото на бранда Huawei, а вместо него е поставено кодовото име на новото мобилно устройство – Vogue.

Техническите характеристики на P30 Pro не бяха обявени. Известно е, че Huawei ще предложи няколко модела в рамките на серията P30 . Ще има стандартен модел, версии Lite и Pro, както и вариант с поддръжката на 5G мобилните мрежи. Презентацията на флагманската серия е обявена за 26-ти март и ще се състои в Париж.

Според изтеклата към днешен ден информация, Huawei P30 и P30 Pro ще имат OLED дисплеи с капкообразен отвор за предната камера и увеличен размер на диагонала на дисплея. Смартфоните ще имат съответно 6,1 и 6,5-инчови дисплеи. И в двата телефона, скенерът за пръстови отпечатъци ще бъде интегриран в екрана на дисплея. P30 ще има плосък екран, а P30 Pro – леко извит. Очаква се те да се базират на системата върху чипа Kirin 980.