Индустриалната организация на компаниите от сферата на мобилните комуникации GSMA, която е организатор на голямото изложение за мобилна електроника MWC обяви победителя в категорията „Най-добрия смартфон на MWC 2019“. Това е Huawei Mate 20 Pro.

Експертите отбелязаха „високата производителност на мобилното устройство, съвършената оптична система, безупречното качество на производството, иновативността на използваната технология за зареждане на акумулаторната батерия и потресаващия дизайн„.

Да уточним, че наградата получи смартфонът Huawei Mate 20 Pro от 2018 година. Моделите представени тази година, не участваха в конкурса. Миналата година журито на GSMA обяви iPhone X за най-добрия смартфон на 2017-та година. Тогава най-доброто устройство за носене бе смарт часовникът Samsung Galaxy Watch.

Хе Ганг, президент на мобилното направление на Huawei, приемайки наградата от GSMA отбеляза, че компанията за първи път получава толкова значима награда в рамките на MWC и това категорично доказва, че смартфоните на Huawei са по-добри от телефоните на Apple, Google, Samsung и другите мобилни производители.

Според официалните данни на Huawei, доходът на китайската компания от смартфони за 2018 година е достигнал $52 милиарда. Към днешен ден Huawei е продал 206 милиона смартфони и по този показател е на второ място в рейтинга на световните продажби.