Продажбите на смартфона Redmi Note 7 трябваше да счупят всички рекорди, а компанията очакваше голямо търсене на новия мобилен телефон. Xiaomi дори официално заяви пред целия свят, че ще до края на месеца ще продаде 1 милион от новите смартфони. Пазарните анализатори изразиха съмнение и се опасяваха, че Xiaomi няма да успее да се справи с голямото търсене на този телефон и няма да задоволи прогнозираното търсене. Но дефицитът на Redmi Note 7 съвсем не бе предизвикан от голямото търсене.

Намеси се форсмажорно обстоятелство. В своята официална страница на китайската социална мрежа Weibo ръководството на компанията публикува официална информация, че доставките на новия смартфон са отложени с една седмица. Причината е авария в производството. Последствията от производствената авария вече са ликвидирани, но се наложи Xiaomi да промени сроковете и датите на доставка. Не се съобщава, какво точно се е случило, нито каква е причината за аварията.

С същото време потребителите образуваха виртуални опашки, като само на търговската площадка JD.com опашката от желаещи да закупят новия Redmi Note 7 вече наброява 410 хиляди души. Очакванията са смартфонът да остане дефицитен чак до китайската Нова година, която настъпва на 5 февруари. Но фона на тези проблеми, Redmi Note 7 явно и на глобалния пазар ще излезе с известно закъснение.