Новият режим Sentry Mode в електромобилите на Tesla бързо доказа своята полезност. Полицията арестува жена, заснета в режим Sentry Mode, докато извършва вандалски действия срещу автомобила.

Последно време рязко се увеличи брояt умишлени повреди, нанасяни на електромобилите на Tesla. Производителят реагира на тези действия, като предложи нова функция, която дава възможност да се записва околната обстановка с помощта на камерите на автопилота. Най-новото обновяване за електромобилите на Tesla излезе миналия месец и заедно с него бе добавен режима Sentry Mode.

Миналата седмица притежателят на Tesla Model 3 Рафаел Сантони активирал в своя електромобил новия режим и успял да запише умишления вандализъм от жена с обикновен автомобил. Тя спряла близо до Model 3 на Рафаел и със слизането си няколко пъти надрала със своите ключове лака и боята на вратата на електромобила. Всичко е най-подробно записано от камерата, работеща в режим Sentry Mode. Включително и лицето на жената. Видеото показва, че повредите се нанасят съзнателно, целенасочено и умишлено. Нанесена е щета за $900.

Рафаел Сантони извикал полицията и благодарение на видеозаписа жената е арестувана. Собственикът на електромобила заяви, че не познава тази жена и изключва вандализмът да е извършен за отмъщение. Нейната мотивация е неизвестна, но последно време тези прояви срещу електромобилите зачестиха.