След представянето на флагманския Sony Xperia 1, моделите от средния ценови сегмент Xperia 10, Xperia 10 Plus и бюджетния Xperia L3, японската компания Sony анонсира и още едно интересно и скъпо устройство, предназначено за любителите на възможно най-качествената музика. Това са жични слушалки тапи със солидната цена от $2000.

Защо е толкова скъпо? Причината е в използваните специални материали и това, че тези слушалки се изготвят ръчно.

Корпусът на слушалките е направен от устойчив на корозии цирконов корпус. Освен това, в кабелите се използват проводници от безкислородна мед със сребърно покритие, като 3,5 милиметровият жак е позлатен.

Самите многожични проводници са сплетни с коприна, с което се елиминират шумовете при триенето. Рамата за закрепването на отделните компоненти е направена от магнезиева сплав.

Във всяка слушалка са поставени по три излъчвателя. Единият е с диаметър 0,46 инча, вторият с диаметър 0,2 инча и трети с балансирана котва. Новите слушалки обхващат честотния диапазон от 20 до 100 000 Hz. Производителят подчертава, че само по този начин може да бъдат получено меко звучене с наситен бас и чисти и прозрачни средни и високи честоти. Импедансът на устройството е 40 ома при чувствителност 103 dBmW.

Новите слушалки на Sony са добре комплектувани. Те се продават в кутия с кубична форма, в която са поставени 13 двойки възглавнички за уши, две двойки балансирани кабели, тъкан за почистване и кейс за пренасяне.