Популярният дизайнер Бенджаминс Гескин, който често представя вътрешна информация, публикува в своята страница в социалната мрежа Twitter реални снимки на стандартната версия на смартфона Galaxy S10, който още не е анонсиран.

Новите снимки дават възможност още веднъж да оценим дизайна на предния панел на новия смартфон на Samsung, оборудван с Infinity-O дисплей с много тънки рамки и малък отвор за предната камера. Но интересното е друго.

New #GalaxyS10 live images leak with ‘Samsung Blockchain KeyStore’

(images via @GregiPfister89) pic.twitter.com/g0FipTooe6

— Ben Geskin (@VenyaGeskin1) January 23, 2019

веВъпреки че криптовалутната треска отмина и вече интересът към цифровите пари не е така голям, като през 2017 година, редица производители сега започнаха поддръжката на блокчейн технологията. В края на миналата година на пазара излезе блокчейн смартфонът HTC Exodus 1, но не стана популярен. Сега става ясно, че Galaxy S10 също ще предложи на потребителите криптовалутен портфейл. По-точно, това е фирмената блокчейн услуга Samsung Blockchain Keystore за безопасно съхраняване на криптовалута, токени и друга чувствителна информация. На екрана на включения Samsung Galaxy S10 е вижда програмен прозорец, показващ именно услугата Samsung Blockchain Keystore.

Да си припомним, че през месец октомври миналата година Samsung регистрира търговската марка Blockchain KeyStore, като в описанието спомена софтуер, смартфони и други мобилни устройства. Тази функционалност спокойно може да бъде игнорирана, но за феновете на криптовалутите тя може да се окаже много полезна.