Известният аналитик Минг-Чи Куо, който досега нито веднъж не е подал невярна информация, сподели с TF International, какви ще бъдат смартфоните, които Apple ще представи тази година.

Според информацията на аналитика, през месец септември 2019 година Apple ще представи три модела iPhone с различен размер на дисплея. Това ще бъдат моделите iPhone XI (5,8″), iPhone XI Max (6,4″) и iPhone XR 2019 (6,1″). Първите два топ модела ще бъдат оборудвани с OLED матрици и тройни камери с ToF камера и инфрачервен сензор. В по-евтината версия ще се използва LCD и единична основна камера.

Едновременно с това, специалистът на XDA Developers Макс Вайнбах също публикува вътрешна информация за новите iPhone. Според тези данни, Apple ще въведе подводен режим в новите айфони. По този начин, смартфоните ще могат да се използват за пълноценно заснемане на видеа и снимки под водата. Ще бъде обновен и Haptic Engine: смартфонът ще бъде разделен на девет условни зони, във всяка от които е поставен отделен вибрационен мотор. По този начин тактилният отклик ще се появява именно в мястото на екрана, докоснато от потребителя.

Вайнбах потвърди и наличието на тъмнен режим в iOS 13.1. След неговото включване интерфейсът на операционната система и на приложенията става тъмен, а текстът светъл. Променен е и интерфейсът за регулиране силата на звука.

Според изтеклата досега информация, тази година Apple няма да предложи 5G смартфони.