Уеб порталът TechInsights пресметна колко струва за компанията всеки един екземпляр на смартфона Galaxy S10+. Себестойността на флагмана се оказа с $40 по-висока в сравнение с миналогодишния модел Galaxy S9+, въпреки че някои компоненти поевтиняха – например процесорът.

Според тази информация, компонентите за сглобяването на Galaxy S10+ струват на Samsung 420 американски долара. Най-скъпи се оказаха AMOLED дисплеите ($86,5), процесора Exynos 9820 с интегрирания LTE безжичен модул (70,5 долара) и камерите (тройна основна плюс двойна предна – $56,5). Оперативната памет и флаш диска както преди струват съответно $50,5, но в новия смартфон паметта е повече – 8 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Разбира се, пресметнатата по този начин себестойност не включва огромните разходи за разработването на софтуера и хардуера, за изследвания, маркетинга и логистиката.

Цената на Galaxy S10+ със 128 GB флаш-диск за САЩ е $999, т.е. почти тройно по-висока от цената на компонентите.

Galaxy S10 е снабден с най-добрия екран на Samsung досега и е първият в света с динамичен AMOLED дисплей. Първият смартфон със сертифициран HDR10+ дисплей, осигурява ярко цифрово съдържание, а с динамичното картографиране на тонове се осигурява по-широк спектър от цветове за блестяща, реалистична картина. Динамичният AMOLED дисплей на Galaxy S10 също е сертифициран от VDE за живи ярки цветове и уникално контрастно изображение на мобилно устройство с още по-дълбоки черни и по-ярки бели цветове.