Генералният директор на китайската компания Xiaomi Лей Джун заяви в своя Weibo акаунт, че ако през първия месец от началото на продажбите на флагманския смартфона Mi 9 те не достигнат планираните 1 милион екземпляра, то той лично ще отде в завода и ще се заеме със сглобяването на смартфоните. Шефът на Xiaomi явно иска възможно най-бързо да напълни складовете и магазините, както и да не допусне дефицит.

Феновете на компанията счетоха това изявление на топ мениджъра за шега, само че Лей Джун е напълно сериозен. Екипът от разработчици на Xiaomi заяви в коментарите по-долу, че техният ръководител винаги спазва дадената дума. И дори публикуваха снимка, на която се вижда как Лей Джун самостоятелно сглобява едно от мобилните устройства на Xiaomi.

Да си припомним, че телефонът е оборудван с 6,39-инчов AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция и малък капкообразен прорез в горната част. Използва се флагманския чип Snapdragon 855 с тактова честота 2,84 GHz. Налични са 6 или 8 GB оперативна памет и UFS 2.1 вградена памет с капацитет 128 GB. В тестовете на AnTuTu смартфонът показа рекордните 387 000 точки.

В Европа, цената на Xiaomi Mi 9 с 6 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск е 449 евро. Модификацията с 6 и 128 GB памети е с цена 499 евро. Смартфонът се продава в Испания, Франция и Италия от 28-ми февруари. След няколко дни трябва да стартират официалните продажби и в другите европейски страни.