Известният бенчмарк Geekbench има интересен нов посетител – сгъваемият Samsung Galaxy Fold. Иновативният модел обаче не се представя толкова добре, колкото конфигурация със Snapdragon 855 и 12GB RAM подсказва.

На практика, това най-вероятно означава, че софтуерът на новия телефон все още не е добре оптимизиран. В резултат Samsung ще има още доста работа преди премиерата на 26 април.

Друг интересен факт е SM-900F именуването, което е международният вариант на телефона. Ако този модел използва Qualcomm чипа, това е ясно потвърждение, че не получаваме Exynos версия на Fold.

Данните в Geekbench не разкриват нищо повече, освен че операционната система е актуалният Android 9 Pie, но това е повече от очаквано.

Наскоро Samsung Galaxy Fold се появи в изтекъл видеоклип, в който го зърнахме както като таблета, така и като телефона. Малко можеше да се каже по отношение на неговото представяне, въпреки че видеото продължи само няколко секунди и никога не беше потвърдено, че устройството е версия за продажба на дребно.