Компания откри печеливш начин за генериране на слънчева енергия без монтиране на панели по покривите и фасадите на сградите. Вместо това експертите са предложили иновативна фотоволтаична ограда.

Слънчевите панели се превърнаха в гъвкава алтернатива, която може да генерира енергия от всяко налично пространство. Компания Closura преди това произвеждаше алуминиеви външни мебели, но сега ги издигна на следващото ниво, като създаде големи слънчеви генератори с форма на ограда - Plug & Play, пише ecoticias.com.

Това устройство ще ви помогне да генерирате „зелена“ енергия и дори няма да се налага да харчите пари за монтаж на покрива или фасадата на къщата. Благодарение на такъв прост дизайн, тази слънчева електроцентрала може да има двойна функция - ограждане на обекта и генериране на електричество. 

Това творение ви позволява да генерирате енергия от комфорта на вашия дом, дори ако нямате място в двора си за традиционни слънчеви панели или покривът не е подходящ, можете да използвате тази фотоволтаична ограда, лесно приложима и високоефективна.

Захранването на устройството идва от голяма пластина, състояща се от шест панела, които произвеждат около 2 kWh, което е достатъчно за захранване на някои уреди, намаляване на разходите за енергия и допринасяне за намаляване на въглеродните емисии в енергийния сектор.