Въпреки революционната технология, Samsung осъзнава, че новият Ultrasonic скенер за пръстови отпечатъци на Galaxy S10 телефоните е много уязвим. По тази причина компанията реши да подарява протектори за екрана на всеки, купил си някой от новите модели. Ако обаче протекторите не са по вашия вкус, можете да бъдете спокойни, че сензорът под екрана може да функционира след надраскване. Стига да не си изпуснете телефона…

Зак Нелсън публикува в канала си JerryRigEverything в YouTube тест за издръжливост на новия S10. Той заключи, че както предишните продукти на Samsung, и този е изключително издръжлив. Корпусът му е неподатлив на огъвания, екранът (като повечето OLED дисплеи) се възстановява след затопляне на пикселите. Бутоните все още се вадят сравнително лесно, но въпреки всичко смартфонът е със защита от вода и прах  от клас IP68.

Това, което обаче интересува всички, е дали скенерът за пръстови отпечатъци работи, когато се надраска предният панел. Ща щастие леки надрасквания (като например от монети или ключове) няма да повлияят на функционалността на скенера. Напукването би ви създало главоболия. След упорито дълбане по стъклото, Нелсън установи, че скенерът спира да разпознава отпечатъка на ръката му. Ако смартфонът ви се счупи в долната си част, най-вероятно няма да можете да го отключите с пръст, докато не му смените панела. Не че найлоновата покривка, която Samsung подарява, би ви спасила от напукване след падане. Други компании уверяват, че разработват протектори от закалено стъкло с много по-висок коефициент на сигурност. Освен това винаги можете да сложите и калъф на S10.