Огъващите се телефони са тенденцията на 2019 г. Samsung има Galaxy Fold, вчера Huawei показа Mate X, TCL разкри няколко гъвкави прототипа на MWC 2019, а сега Oppo продължава със своето предложение.

Вицепрезидентът на китайската компания публикува на своя профил в Weibo снимки на сгъваем прототип. Според него, това е само демонстрационна бройка, а технологията не носи кой знае какво ново като потребителско изживяване. Затова Орро не възнамерява да я прави комерсиално достъпна засега.

Гледайки телефона, не може да избягате от очевидното: той изглежда практически като Huawei Mate X. Има огромен дисплей, сгънат навън, създавайки два отделни екрана. Има и издатина или дръжка отстрани, където виждаме логото на фирмата и настройката на камерата по вертикала.

Въпреки че няма налични спецификации, тъй като това е демо-устройство, можем да видим две различни камери над двойната LED светкавица. Ако не са фиктивни, вероятно се касае за основна камера, придружена от сензор за дълбочина.

Ако погледнем още по-подробно, виждаме поне три бутона и това, което изглежда като скенер за пръстови отпечатъци под клавиша за сила на звука. Може да бъде и ключ за захранване на вторичния екран, подобно на решението за двойно захранване на vivo NEX Dual Display.

Брайън Шен от Орро попита в публикацията си „колко наистина искате такова устройство“ и ние ви питаме същото – бихте ли купили този телефон, ако той достигне серийно производство?