С наближаването на MWC производителите започват да ни тийзват с това какво да очакваме от тях. Nokia също се присъединява към партито и намеква за обявленията в Барселона на 24 февруари, което съвпада с датата и мястото на Mobile World Congress. Това, което изглежда като две рекламни изображения, също потвърждават предстоящите анонси, показвайки ни апарат, който може да е Nokia 9 PureView и друг телефон.

Преди два дни, самият директор за продуктовата политика на Nokia постна в Twitter за вълнуващо съобщение от 24 февруари. което означава, че финландската компания може да разкрие нови устройства в Барселона. Докато Nokia не ни е дала подробности за това какво да очакваме, изображенията показват, че производителят може да разкрие Nokia 9 PureView по време на MWC в Барселона тази година.

Сензорите на тийзърите следват същата конфигурация, каквато сме виждали при предишните „течове“ на Nokia 9 PureView, макар че само четири са видими, докато се очаква телефонът да се похвали с пет от тях. Малко подробности са известни за този телефон, но е безопасно да се каже, че ще дойде с оптика на Zeiss Optics и ще предлага интерфейс без излишна тежест, благодарение на Android One. Предишните рендери също показаха, че трябва да имат вграден скенер за пръстови отпечатъци, Snapdragon 845 процесор, 6 GB оперативна памет, 128 GB вътрешна памет, безжично зареждане и да е без прорез.

Вторият изтекал тийзър показва силует на това, което изглежда е друг телефон, този път с дупка в екрана. По-рано този месец бяха показани рендери на подобен телефон, показващи устройство с две камери и скенер за пръстови отпечатъци на гърба, както и жак за слушалки и USC-C порт. Това изглежда е устройство от по-нисък клас спрямо N9 PureView, но ще трябва да изчакаме няколко седмици, за да узнаем името му.

Макар тези две снимки да изглеждат като официални покани от Nokia и да се съгласуват с предишни изтичания и очаквани дати за анонс, техният източник остава неизвестен. Изображенията са най-вероятно легитимни, но имайте едно наум.

MWC започва следващата седмица и ще има много телефонни анонси на шоуто.