Когато в уеб пространството се появи първата информация за смартфона Energizer с невероятната акумулаторна батерия с капацитет 18 000 mAh, никой не подозираше колко огромен ще бъде неговият корпус. Публикуваните рендери показваха само предния панел и гърба на мобилното устройство, като нямаше ракурс. А сега, на международното изложение MWC 2019 телефонът бе показан от всички страни.

И така е ясно, че подобна батерия няма как да се помести в един компактен корпус. Но той се оказа толкова голям, че чак изглежда нереален. Смартфонът изглежда не просто дебел, той е грамаден и е необятен дори и за най-голямата ръка.

Ето как изглежда Energizer, сравнен с LG V40:

И въпреки, че смартфонът Energizer Power Max P18K Pop е толкова огромен, производителят не е успял изцяло да прибере основната камера в корпуса и тя изпъква над задния панел. Но компанията заяви, че смартфонът осигурява до 90 часа автономна работа в режим на непрекъснати разговори, както и 100 часа слушане на музика и до 48 часа гледане на видео. В режим на готовност устройството издържа до 50 дни.

Смартфонът Energizer Power Max P18K Pop е оборудван с 6,2-инчов дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела. Предната камера е изскачаща, двойна с резолюция 16+2 МР. Основната камера е тройна с резолюция 15+2+2 МР. Телефонът се базира на системата върху чипа MediaTek Helio P70 и разполага с 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Цената не бе съобщена.