Собствениците на топ-китайските смартфони OnePlus 6 и OnePlus 6T започнаха да се оплакват от проблеми с работата на микрофона – той не работи в месинджъри, като Facebook, Viber, WhatsApp.

В Reddit, потребителите отбелязват, че звукът, който се предава чрез микрофона, едва се чува, а също така се генерират огромно количество външни шумове. С подобен проблем се сблъскват и собствениците на OnePlus 5 и 5T и дори OnePlus 3 и 3T.

Опитните потребители направиха предположение, че става въпрос за версия на фърмуера, която използва за улавяне на гласа не долният микрофон, а горния, който често се използва за намаляване на шума. Компанията OnePlus все още не е коментирала ситуацията, но потребителите се надяват, че производителят ще поправи проблема софтуерно.

Вторият проблем в OnePlus 6T обаче вече е по-сериозен. Част от собствениците на този апарат неочаквано откриха, че техните смартфони имат проблеми с автономията – въпреки приличния капацитет на батерията от 3700 mah, OnePlus 6T започна бързо да се разрежда. Притежателите посочват, че вместо да издържа 7 часа работа, мобилното устройство едва се вмества в 4 часова автономна работа.

Потребителите са намерили решение на проблема чрез нулиране на фабричните настройки на смартфона. Компанията OnePlus обаче все още игнорира жалбите на притежателите.