Малко преди началото на MWC 2019 в уеб пространството се появиха качествени рендери и подробните спецификации на нов флагмански смартфон на Sony.

Еван Блас (Evleaks), който досега не е забелязван да подава невярна информация съобщи новите данни. Оказа се, че Sony ще ребрандира своята флагманска серия и новият смартфон ще излезе под името Xperia 1, а не под XZ4, както се предполагаше по-рано. Блас съобщи, че новият Sony Xperia 1 ще бъде оборудван с 6,5-инчов OLED дисплей с 4К резолюция и поддръжката на HDR. Екранът ще бъде с тънки рамки без прорези и съотношение на страните 21:9.

Порталът Gizchina допълва, че Xperia 1 ще се базира на топ-процесора Snapdragon 855, допълнен с 6 или 8 GB оперативна памет и 128 или 256 GB флаш-диск. Очакват се наличието на Bluetooth 5.0 и NFC модули за безжична връзка, 4000 mAh батерия и защита от клас IP68. Устройството ще работи под управлението на операционната система Android 9.0 Pie.

Характеристиките на тройната основна камера все още не са потвърдени. Според предишна неофициална информация, основният фотосензор ще е с резолюция 53 МР и рекордна f/1,6 апертура. Конфигурацията се допълва от 16 МР телеобектив (f/2,6) и ToF за сканиране на дълбочината на сцената.

Сред изображенията на Еван Блас се виждат още два смартфона с двойни камери, като единият е по-компактен.

Анонсът на Xperia 1 е обявен за 25-ти февруари на MWC 2019 и тогава ще разберем всички подробности.