Spotify и Samsung разширяват партньорството си, за да предоставят повече възможности на своите потребители. Двете компании анонсираха тази седмица, че новите Samsung Galaxy S10 телефони ще пристигат с предварително инсталираното приложение за музика. И не само това, закупилите новите смартфони могат да ползват услугата Spotify Premium безплатно за половин година.

Тук обаче има една малка уловка – само новите потребители могат да се възползват от възможността неограничено да слушат музика за шест месеца. Ако вече имате абонамент, имали сте преди или сте си използвали безплатния месец Spotify Premium, няма да можете да активирате промоцията. Освен това, за момента само потребители в Щатите получават шест безплатни месеца. За момента се очаква моделите Galaxy S10, S10+, S10e,S10 5G, Fold и някои А модели да пристигат с инсталирано Spotify приложение. Възможно е офертата да бъде разпространена и сред притежателите на Galaxy телефоните в Европа (и България), но не е ясно кога ще стане това.

През последната една година Spotify се превърна в предпочитаното приложение за музика на Samsung. Миналия август корейската компания обяви, че ще го ползва по подразбиране в още не излязлата Galaxy Home умна колонка. Разбира се, това е изключително изгодна сделка и за Spotify, която ще може да предложи услугите си на милионите притежатели на Samsung устройства. Още повече след надпреварата с Apple Music, която напоследък изпреварва шведската компания по брой абонирани потребители.