Потребител на китайската социална мрежа Weibo с красивото име 飞鸿弄晚 публикува снимки на току що закупеният смартфон Xiaomi Mi 9. Снимката показва, че неговият екземпляр на смартфона е брак: под тройната камера би трябвали да се намира светодиодната фотосветкавица, но я няма.

„Късметлията“ постави в своя пост няколко тага – на Xiaomi и на няколко служителя на компанията, след което в неговата публикация се намеси техническата поддръжка на компанията. Очевидно е, че смартфонът ще бъде заменен с нов и като се има предвид доколко критичен и необичаен е този проблем, потребителят навярно ще получи прилична компенсация.

Трудно е да не се забележи подобно нещо при покупката. Но Xiaomi продава совите смартфони предимно онлайн и потребителите нямат възможност предварително да разгледат всички особености на новото мобилно устройство.

Да си припомним, че телефонът е оборудван с 6,39-инчов AMOLED дисплей Full HD+ резолюция и малък капкообразен прорез в горната част. Използва се флагманския чип Snapdragon 855 с тактова честота 2,84 GHz. Налични са 6 или 8 GB оперативна памет и UFS 2.1 вградена памет с капацитет 128 GB.

Оптиката е много добра, като основната камера е тройна. Първият фотосензор е с резолюция 48 МР с поддръжката на технологията Quad Bayer, при която четири пиксела се обединяват в един, за по-добра детайлност при всякакво осветяване на сцената.

Mi 9 е най-новият флагман на Xiaomi с цена едва $443.