Intel планира да навлезе по-широко в света на видеокартите през следващата година. Очевидно обаче компанията има коренно различен начин на работа от технологичните гиганти Nvidia и AMD. Процесорният гигант стартира програмата The Odyssey, с която се обръща към геймърите и търсещите нов хардуер. Под лоното на The Odyssey ще се състоят няколко специални събития.

Intel Odyssey е един вид покана към потребителите, които да помогнат за проектирането на видеокартата, която те самите искат. Тъй като търсенето определя предлагането, корпорацията иска да проучи какво всъщност се търси и като помощно средство влиза Odyssey. Можете да се запишете за шанс да участвате в програмата посредством специализиран сайт. Страницата гласи:

„The Odyssey е изградена с помощта на верни фенове и се фокусира върху повишаване нивото на графиката и мощността на компютрите за всички потребители… Ние искаме вашите гласове, за да ни напътстват. Внимателно ще ви изслушваме и заедно ще се доберем до тайните на разработването на перфектните визуални технологии…“

След като сте се записали, Intel може да ви праща съобщения за специални промоции или възможности да участвате в ранни етапи на разработка на игри и други проекти. И освен че помагате на Intel, ще можете да получите и билети за събитията, които компанията организира. Те ще се състоят на различни места в Щатите и Европа, както и Тайпей, Тайван.

Търсенето на трето мнение е добър ход на Intel в създаването на следващите си продукти, тъй като потребителите невинаги остават доволни от предложенията на другите потребители. На първо време компанията иска да започне от ново поколение интегрирани видеоускорители, които да са достатъчни за лек гейминг. Впоследствие плановете на Intel са да дебютира на пазара на видеокартите. Да, това значи, че не можем да очакваме първият продукт на Intel да е убиецът на Titan RTX, но кой знае… следващите може би.