Миналата седмица изтече информация за предполагаемото съществуване на тайна разузнавателна програма на Министерството на отбраната на САЩ, наречена Immaculate Constellation. Неназован информатор твърди, че Пентагонът събира доказателства и факти за съществуването на извънземни от 2017 г. и крие тази дейност дори от правителството, тъй като проектът надвишава строго секретния статут. 

„Изпълнителната власт ръководи проблемите на неидентифицираните аномални явления и форми на нечовешки интелект без знанието на Конгреса... от известно време, може би десетилетия“, каза подателят на сигналите пред Конгреса на САЩ, пише Daily Star.

Информаторът настоява, че програмата е използвала сензори за анализиране на вълни от космически лъчи и записване на характеристиките на неидентифицирани аномални явления, които са трудни или невъзможни за виждане с човешко око. Фините атмосферни ефекти, свързани с неидентифицирани аномални явления, се виждат чрез сензори, използвани от американските военни и разузнавателни агенции.

В изтеклата информация също така се отбелязва, че публичното разпространение на информация за проекта или събраните доказателства може да ви „постави в опасна позиция“.

Пентагонът отрече информацията.

„Министерството на отбраната няма записи, настоящи или исторически, за някаква специална програма за достъп, наречена Flawless Constellation“, казаха военните.

Друг източник от разузнаването потвърди съществуването на проекта, като добави: "Длъжностните лица не искат да признаят, че съществува. Те не искат да го коментират."

Експертът по НЛО Тим Макмилън пише в The Debrief, че е невъзможно да се провери истинността на тези твърдения, но те все пак си струва да бъдат разгледани.

„Въпреки че твърденията на този нов подател на сигнали са интересни, като цяло те ни оставят в позната ситуация – завладяваща история, която е почти невъзможно да се провери. Това обаче не означава, че темата, залегнала в основата на тези твърдения, не е достойна за изучаване.“

Припомняме, на 18 септември медиите съобщиха, че Националната лаборатория на САЩ е анализирала метален фрагмент за признаци на извънземен материал . Твърди се, че е част от неидентифициран аномален феномен, паднал на Земята в края на 40-те години на миналия век. Анализът показа, че материалът е магнезиева (Mg) сплав.