Интелигентни софтуерни решения срещу дигиталните измами представят на конференция SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS на 6 март в Интер Експо Център.

Средните разходи за киберпрестъпления се увеличават драстично и това може да бъде пагубно за фирми, които не са направили киберсигурността част от редовния си бюджет. С появата на нови заплахи всеки ден рисковете от незащитени файлове са по-опасни от всякога. За съжаление разкриването на хакерските атаки много често остава без разкриване на извършителите, коментира проф. Георги Димитров, член на УС на Евротръст Технолоджис и първият професор по „Право и информационни технологии“ в България. Той ще участва на конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS, организирана от Интер Експо Център на 6 март в рамките на единственото в България изложение за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO.

Oт 1 януари 2005 г. до 18 април 2018 г. в Европа има регистрирани почти 9000 случая на кражба и злоупотреба с данни. Няма съмнение, че ситуацията с киберпрестъпността е повече от сериозна, допълни той.

Световeният лидер ОneSpan пристига в България

Изходът са интелигентни софтуерни решения, които предотвратяват измамите. В конференцията ще се включи лидерът в софтуера за електронни подписи, цифрова идентичност и борба с измамите OneSpan. На компанията са се доверили повече от половината от топ 100 на финансовите институции в света като HSBC, Deutsche Bank, US Bank, MUFG, Mizuho. В своята презентация мениджър  бизнес решения на

OneSpan Ралица Митева ще говори за това как банките могат да се справят с предизвикателствата като използват комплексен подход към сигурността. Анализът на риска на OneSpan и интелигентната адаптивна автентификация предотвратяват измамите през цифровите канали и осигуряват по-добро потребителско изживяване.

Решения от ново поколение

НОТО е ефективно решение от ново поколение, което покрива всички аспекти на риска. Благодарение на своята гъвкавост при боравене с различни по характер и произход данни НОТО предлага на всеки бизнес да приложи собствен Риск, AML и Fraud подход. Мерките срещу изпирането на пари и предотвратяването на измами вече са задължителна част от дейността на всеки бизнес.

Липсата на адекватен механизъм за бърза, но и законосъобразна идентификация беше една от пречките да се даде тласък на използването на модерни методи за

дигитални плащания. На конференцията ще бъде представена модерна и сигурна система за електронна идентификация. Уникалното е, че се ползва от мобилно устройство, без каквито и да е знания и умения от крайните потребители, сподели създателят й проф. Георги Димитров. Тя позволява цялостна дигитална трансформация на бизнесите и възможност за отдалечено електронно подписване. Системата е обявена за шампион в дигиталната трансформация от ЕК, пример е за революционно решение в сферата на дигитализацията в доклада за развитието на инвестициите на Световния форум в Давос.

Делът на интернет потребителите в България, които са поръчали стоки и услуги по интернет е 27% при среден дял за ЕС 68%, показва анализ на Европейската комисия за дигитализацията на икономиката и обществото (DESI) за 2018 г..  Онлайн банкирането също е услуга, която се ползва от много малка част от населението – 9% от всички потребители в интернет. Бавно се осъществява и възприемането на цифровите технологии от бизнеса.

На крачка от създаването на първите онлайн банки у нас

Финтек индустрията се развива на пълни обороти. На крачка сме от създаването на първите онлайн банки в България. Финтек компанията Paysera, която започна като посредник за евтини междувалутни преводи, вече набира все по-голяма скорост да се превърне в работеща онлайн банка.

Мобилните плащания все още са нещо ново за българския пазар, но това определено ще се промени, коментира Константин Джелебов, изпълнителен директор на революционното приложение за плащания от всяка точка по света Phyre. В Западна Европа, САЩ и най-вече Азия мобилните плащания вече са навлезли широко в ежедневието на хората. Търговските вериги и онлайн търговците са първите, които могат да променят пазара.

След революционното навлизане на Phyre, очаквайте премиерата на Phos

На конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS на 6 март в Интер Експо Център ще бъде премиерата и на друго приложение, което ще даде тласък на електронните разплащания. Phos като решение ще замести традиционните ПОС терминали, коментира създателят му Валери Вълчев от финтек компанията Paynetics. Приложението ще предостави на малки и средни търговци една по-евтина и достъпна за използване алтернатива на традиционните ПОС терминали.

Заповядайте на SECURITY EXPO от 6 до 9 март, за да тестваме силата на връзката между физическата и дигитална сигурност.

Събитието се организира с медийната подкрепа на Kaldata.com