В Google вече можете да търсите чрез изображение

В Google вече можете да търсите чрез изображение

От доста време Google интегрира технологията за разпознаване на изображения Lens в различни продукти, включително Google Photos и Chrome. Този път функцията за търсене на изображения Lens се появи на началната страница на уеб версията на търсачката на компанията.

От Google отбелязват, че тя не се променя често, а настоящото нововъведение е важно, защото улеснява намирането на изображения. За да започнете да работите с новия инструмент, просто кликнете върху иконата "Обектив", която се появява директно в лентата за търсене. След това потребителят ще бъде подканен да качи изображение или да въведе URL адреса на изображението. Резултатите от търсенето ще бъдат показани на страница, която изглежда позната на всеки, който някога е използвал Lens.

Трябва да се отбележи, че Google отдавна разполага с възможност за търсене на изображения в търсачката, но добавянето на Lens ще издигне този процес на ново ниво. Освен това с помощта на тази функция потребителят ще може да разбере какво точно е изобразено на това или онова изображение, пише dir.bg Това може да е полезно, например ако искате да разберете какво животно или растение е показано на снимката, каква забележителност е показана на снимката и т.н. При сканиране на снимка с текст потребителят ще може да копира снимката и дори да я преведе на желания език. Обективът поддържа и сканиране на QR кодове.

Разбира се, нито една от споменатите функции не е нова за потребителите на Lens на устройства с Android и iOS. За потребителите на уеб версията на търсачката обаче инструментът може да бъде много полезен.

Напишете коментар
captcha
Вашите коментари през Glas.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

11g 05:52, 05.11.2022

Хххх11г

Oтговора0
Отговор

Виж още

Затворници от бъдещето ще могат да излежат присъдата си за няколко минути, като
В сянката на планината Фуджи японският автомобилен производител Toyota
Изображение на така наречения нов "iPhone без камера" се разпространява в
Скорошен анализ на един от хуманоидите на име Мария показа, че той има
Космическата разходка на двама астронавти на НАСА извън Международната
Космическият кораб Starliner на Boeing ще остане скачен с Международната