Международните продажби на представените миналата седмица флагмански смартфони Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 и Galaxy S10+ започват на 8-ми март, но в Китай телефоните ще се продават от утре. Авторът на YouTube канала pwrdbykyank вече разглоби един Galaxy S10+. Специалистът публикува видеото с разглобяването и сглобяването на старшия модел от новата флагманска серия. Сега всеки може да види какво има в корпуса на мобилното устройство и да се запознае с конструктивните особености.

Както обикновено, разглобяването започва със свалянето на задния панел. Той е залепен, но при леко нагряване лепилото омеква и задния панел лесно се сваля.

Хубавото е, че екранът и защитната пластина, която се използва и за разсейване на топлината, лесно се свалят. Тоест, замяната на дисплея става без да се налага смартфонът да бъде разглобен до последното болтче.

Авторът на клипа подробно коментира всеки етап на разглобяването и демонстрира различните компоненти на смартфона. Добре се виждат уплътненията и елементите на конструкцията, защитаващи компонентите от проникването на вода.

Тройната камера изглежда по съвсем по друг начин, може да се види термичната паста и радиатора заедно с широко рекламираната изпарителна камера.

Вижда се, че разглобяването на Galaxy S10+ не е трудно, ако ги има необходимите инструменти. След разглобяването, специалистът без никакви проблеми отново сглобява смартфона.