Още когато Xiaomi представи Redmi Note 7, смартфонът буквално взриви пазара. В началото акцентът бе поставен на основната камера с резолюция 48 мегапиксела. Няколко дни след презентацията разбрахме, че телефонът има много добра защита срещу неблагоприятните външни условия. Оказа се, че смартфонът издържа многократни падания от доста голяма височина, може да падне по стълбите без повреди, с негова помощ могат да се чупят орехи и т.н.

А сега Xiaomi публикува нова информация в китайската социална мрежа Weibo, в който се казва: „Често ни питат, как сме успели да постигнем толкова качествен звук в новия Redmi Note 7?„. Следват подробни изображения и описания. Xiaomi обясни, че в смартфона е поставен доста голям резонатор, както и флагмански чипове, които се използват и от Apple и Samsung. Смартфонът използва и технологията за динамично управление спектъра на звука (Dynamic spectrum management, DSM). Освен това, при слушане на музика потребителят може да увеличи силата на звука с 40% над максималната. Възможно е и изключването на двойното погасяване на шума на информацията от микрофона, за да може гласът на потребителя да бъде максимално силен.

Смартфонът Xiaomi Redmi Note 7 е оборудван с 6,3-инчов IPS LTPS дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела, защитен със закаленото стъкло Gorilla Glass 5. Телефонът се базира на системата върху чипа Snapdragon 660 с 8x Qualcomm Kryo 260 процесорни ядра с тактова честота 1.95-2,2 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 512.

Минималната конфигурация на Redmi Note 7 струва $147, а максималната – $206.