Социалната мрежа TikTok обяви мащабни съкращения на персонал по света. Това е част от стратегията на компанията да увеличи използването на AI за модериране на съдържание.

Reuters отбелязва, че в Малайзия са били съкратени около 500 служители. Повечето от тях били заети с модериране на съдържание. Те са уведомени за уволнението по имейл. Очаква се съкращенията да засегнат няколкостотин служители по целия свят като част от по-голям план за подобряване на умереността.

TikTok използва комбинация от автоматизирани и човешки ресурси за преглед на съдържание. Сега компанията има 110 000 служители в повече от 200 града по света. Компанията планира да направи допълнителни съкращения следващия месец, за да консолидира някои операции.

„Ние правим тези промени като част от нашите текущи усилия за по-нататъшно укрепване на нашия оперативен модел за глобално модериране на съдържание“, каза говорител на TikTok в изявление.

Според публикацията съкращенията на работни места идват на фона на нарастващия регулаторен натиск върху глобалните технологични компании в Малайзия. Правителството изисква от компаниите за социални медии да получат лиценз до януари, за да засилят борбата срещу киберпрестъпността.