Много потребители на Windows изпитват технически проблеми. Множество компании сигнализират за появата на „синия екран на смъртта“ (BSOD) след скорошна актуализация на CrowdStrike.

Проблемът засяга машини, работещи с различни версии на CrowdStrike в различни краища на света.

CrowdStrike призна проблема и в момента разследва причината.

„Наясно сме с широко разпространен проблем, причиняващ BSOD грешки на машини с Windows в различни версии“, заяви представител на компанията.

Засегнати са различни сектори - супермаркети, банки, телевизионни оператори и др.

American Airlines, United и Delta поискаха от Федералната авиационна администрация глобално спиране за всички полети!

Във Великобритания телевизия "Скай нюз" спря излъчване, има забавяне и в железопътния транспорт. В Англия офлайн е и системата за запазване на часове за медицински прегледи. Срив има и на Лондонската стокова борса.

Има проблем и с банка UniCredit Bulbank в България. Много граждани сигнализират, че не успяват да достъпят до мобилното си приложение.

Синият екран на смъртта (известен също като BSoD, грешка на синия екран, син екран, фатална грешка или проверка на грешки и официално известен като стоп грешка) е екран с критична грешка, показван от Microsoft Windows и ReactOS операционни системи. Той показва системен срив, при който операционната система достига критично състояние, при което вече не може да работи безопасно.

Възможните проблеми, които могат да причинят BSoD, включват хардуерни повреди, проблем с или без драйвер на устройство или неочаквано прекратяване на важен процес или нишка.

 

Превод: GlasNews.bg