Нов успешен уикенд записаха отборите от Академията, които участват в Елитните групи.

В среща от 7-я кръг на първенството при 17-годишните, момчетата на Атанас Рибарски разгромиха с 5:1 „Витоша“ (Бистрица). Попаденията бяха дело на Никола Маринов и Христо Пенев, които се разписаха по два пъти и на Димитър Митев.

Пет от попаденията паднаха през второто полувреме. Първата част приключи с минимален успех за „Берое“ с 1:0. Автор на попадението стана Никола Маринов. Старозагорци обаче можеха да се оттеглят на почивката и с по-голям аванс след като удариха греда и създадоха няколко чисти положения, които не успяха да реализират.

След паузата домакините успяха да изравнят, но това бе всичко, с което се отчетоха. Играчите на „Берое“ продължиха да доминират и да пропускат създадените от тях възможности преди Христо Пенев да изведе тима напред в резултата за 2:1. След това момчетата на Атанас Рибарски отбелязаха още три гола – чрез Никола Маринов, отново Христо Пенев и Димитър Митев.

С успеха „Берое“ се доближи на три точки от второто място, където в момента е ЦСКА-София. В следващия кръг „Берое“ посреща „Монтана“, а мачът е на 21 октомври в 15:30 часа на Спортна база „Берое”.

При най-малките – Елитната до 15 години „Берое“ се наложи с 2:0 над „Черноморец“ като гост. Попаденията бяха дело на Димитър Иванов и Красимир Тодоров. Така тимът продължи успешната си серия в първенствата под ръководството на наставника си Радостин Александров като в шампионатите от този на Футбол 9 преди две години до сега има 57 победи и 3 равенства.

Резултатът в Бургас бе открит от Димитър Иванов след центриране от Георги Радев. През първото полувреме възможностите за попадение не бяха много, когато имаше такива те бяха пред вратата на домакините. Второто полувреме започна с по-сериозен натиск от страна на Берое. Пропуски пред вратата направиха Станислав Петков, Йордан Желев и голмайстора от първата част- Димитър Иванов. Минути преди края Красимир Тодоров отбеляза от пряк свободен удар като насочи неспасяемо топката в ъгъла на вратаря.

„Това не бе най-силният ни мач, но въпреки това успяхме да покажем надмощие и по-добра игра.Предстоят ни тежки мачове в Полша, а след това и у нас, но това е само плюс за нашето развитие. Важното е, че всички са здрави, развиват се отлично и показват постоянно подобрение в отношението си. Момчетата са отлични и тяхното постижение е невероятно. Безкрайно горд съм с тях и с това, което постигаме“, заяви след срещата наставникът на „Берое“ Радостин Александров.

Силното представяне на Академията през уикенда допълниха отборите в регионалните първенства. В Подготвителната група – деца „Берое“ 2006 се наложи с  убедителното 12:1 над „Единство“ (Гурково). Другият тим от школата в същото първенство – „Берое“ 2007 спечели с 4:0 срещу „Верея“. Попаденията бяха дело на Живодар Жеков, който се разписа на два пъти, Мартин Митков и Мирослав Стоянов.

„Берое“ 2009 се наложи убедително с 6:0 над „Верея“ в двубой от първенството на Футбол 7. Победа и загуба пък записа „Берое“ 2008. Децата на наставника Павел Димов се наложиха с 5:1 над „Розова долина“ в среща от първенството на Футбол 7 и отстъпиха с 0:6 на „Сините камъни“ в мача си на Футбол 9.