Берое U17 спечели с минималното 1:0 първата си контролна среща от подготвителния период. Тази сутрин на централния терен на спортна база "Берое" момчетата на наставника Атанас Рибарски се изправиха срещу Сокол (Марково). Единственото попадение отбеляза Стив Алдо през второто полувреме. Наставникът на "зелено-белите" заложи на два различни състава в двете полувремена на срещата. И преди почивката, и след нея обаче именно Берое диктуваше събитията на терена. "Доволен съм от старанието и влагането на всички, не само в днешния мач, а и в тренировъчния процес от началото на подготовката. Днес направихме дузина пропуска, някой от тях фрапантни и това е нещото, което допълнително ще тренираме", заяви след срещата наставникът Атанас Рибарски.

Втора победа записа в контролните срещи Берое U19. В Сливен момчетата на Слави Жеков се наложиха с 11:0 над домакините, които са и част от Елитната група. "Превъзхождахме противника, но по-важното е, че бяхме компактни и много по агресивни от предният мач. В контролните срещи не ме интересува резултата, стараем се да играем компактно като отбор, отделните линии да бъдат близо, да има комуникация между играчите и подсигуряване. Това беше задачата и днес и това е което трябва да правим във всеки мач, независимо от резултата. Когато се получи, резултата ще е положителен. Това ще следваме и в оставащите контроли", заяви след срещата наставникът на Берое U19 Слави Жеков. Следващата контролна среща на тима е във вторник, съперник е тима на Нефтохимик.

И още един отбор с юноши на Берое игра контролна среща днес. Миньор (Раднево), воден от Иван Гаджев и Веселин Пенев отстъпи с 1:4 на Загорец (Нова Загора). Единственото попадение за тима от Раднево отбеляза Ангел Костов. "Доволен съм от играта през първото полувреме. Последните 20 минути на срещата обаче бяха много лоши", заяви след двубоя наставникът на Миньор Иван Гаджев.