Берое 2006 отстъпи с 0:1 на Пирин (Благоевград) в първа среща от група на А турнира "Пирин Къп". Надпреварата стартира днес в Банско. Утре децата на наставника Иван Желев ще изиграят два мача. В 10.30 часа съперник е сръбският Радник, а в 16,30 - Борислав (Първомай).

Берое 2005 стартира с убедителна победа участието си на турнира "Пирин Къп". Надпреварата започна днес в Банско, момчетата на Дончо Атанасов се наложиха с 5:0 над Локомотив (София) в дебютната си среща. Двубоят бе решен още през първото полувреме след като старозагорци поведоха с 3:0. Попаденията бяха дело на Васил Василев, Цветомир Тодоров и Станимир Димитров. Две от тях бяха отбелязани след удари от далечно разстояние - на Цветомир Тодоров, който се разписа от 30 метра и на Станимир Димитров изпълнил отлично фаул от 25 метра.
Два гола на Росен Димитров след почивката направиха успеха на "зелено-белите" таланти още по-убедителен. "Получи се много хубав мач. Изпуснахме доста положения, но всички деца получиха възможност да играят в срещата и съм доволен от представянето им", коментира след двубоя наставникът на Берое 2005 Дончо Атанасов. 
Това е втората поредна победа на тима в контролните срещи от старта на подготовката. В събота Берое 2005 спечели също с 5:0 срещу Олимпия. Утре старозагорци се изправят срещу Векта (Пловдив) във втората си среща от турнира в Банско.