След като вече са сготвени, някои храни не е желателно да се притоплят отново, защото започват да образуват опасни за организма вещества.

Повторното топлинно третиране на тези храни може да повлияе неблагоприятно на здравето.

Червено цвекло

Повторното топлинно третиране на цвеклото напълно лишава зеленчука от неговите витамини. Цвеклото съдържа витамини В, Р, РР, фолиева киселина, фибри, магнезий, калий, йод, манган, желязо, сяра, рубидий и цезий.

Преди да сложите храната в хладилника, задължително първо направете това

Месо

По време на повторното загряване месото не само губи своя вкус. Разрушават се лесно смилаеми протеини, чието наличие прави този продукт полезен. Със загубата на тези протеини, месото се превръща в много трудна храна за храносмилане.

Гъби

Повтореното топлинно третиране на гъби е опасно по същата причина, както в случая с месото, обясниха експерти.

Никога не слагайте тези 5 храни в микровълновата!

Яйца

Не обмисляйте варианта да загрявате омлет и бъркани яйца, защото това допринася за появата на токсини и дори канцерогени вещества.

Картофи

Според учените картофите, когато се загряват отново, губят най-важната част от своя вкус и полезни свойства и също така могат да повлияят неблагоприятно на здравето./Zdrave.to