Светът разбра, че с глад не може да се постигне идеална фигура, затова днес всички рязко преминаха към спорт и правилно хранене. При този подход един от ключовите елементи са продуктите, които ни помагат да изгаряме мазнините.

„Какво да изям, за да отслабна?“ - пита се почти всяко момиче преди да хапне поредната сладка кифличка. Оставете кифличката настрана, имаме отговор на вечния въпрос!

Орехи

Орехите съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат да се стартира процесът на изгаряне на мазнини и забавят натрупването на калории. Така че това не е само вкусна, но и полезна храна — буквално ще ядете и ще отслабвате. 

Кисело мляко

Многобройни изследвания показват, че млечните продукти помагат при отслабване. Важно е обаче да се разбере, че тези продукти трябва да бъдат натурални и нискокалорични. Доказано е, че хората, които включват в храненето си киселомлечни продукти, като например кисело мляко, губят тегло значително по-бързо. В същото време трябва да се има предвид, че консумацията на калорични продукти като сиренето, което също е млечен продукт със своите достойнства, все пак трябва да бъде сведена до минимум.

Скариди

Този продукт е кралят в нашия списък. Диетолозите винаги съветват да включвате морски дарове в диетата за отслабване, като особено внимание да се отделя на скаридите. Те съдържат астаксантин - вещество, което придава на тези ракообразни техния характерен цвят, а на нашия организъм — способността да използва за гориво мазнини, а не въглехидрати. Между другото, астаксантинът е особено полезен за тези, които се занимават със спорт, тъй като значително ускорява изгарянето на мазнини при физическо натоварване.

Яйца

Яйцата са богати на витамин D. Научно доказано е, че жените с недостиг на този витамин са по-склонни към напълняване. Освен това учените твърдят, че дефицитът на този витамин води до появата на нежелан и труден за премахване корем.

Подправки

Канелата притежава термогенни свойства, които стимулират метаболизма. Лютият пипер съдържа съединение, наречено капсаицин, което повишава температурата на тялото и кара сърцето да бие по-бързо. Това също води до ускоряване на метаболизма. Доказано е, че пикантната храна продължава да стимулира метаболитните процеси дори три часа след хранене.

Мазна риба

Въпреки че не звучи особено диетично, мазната риба наистина може да помогне да свалите няколко излишни килограма. Причината е, че съдържа полезни мазнини, които засищат организма за дълго време и също така намаляват нивата на лептин – хормона на глада. Така че смело си похапвайте сьомга и скумрия.

Броколи

Ако все още не сте ги обикнали, побързайте, защото това е невероятно полезен продукт. Забравете всички стереотипи и заблуди и с удоволствие хапвайте броколи. Те носят малко калории, но благодарение на съдържащите се в тях бавни въглехидрати, след обяд с този чудодеен зеленчук чувството на глад дълго няма да ви притеснява, пише dama.

Като включите тези продукти в ежедневната си диета, не само ще подпомогнете процеса на отслабване, но и ще поддържате тялото си здраво и енергично. Важно е да се насладите на разнообразието от храни, които не само са вкусни, но и ви помагат да постигнете желаната фигура, без да се чувствате лишени. Затова, нека здравословното хранене бъде вашият съюзник в постигането на дълготрайни резултати.