Изследователи от медицинския колеж "Бейлор" са забелязали, че консумацията на авокадо намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 20%. Констатациите са публикувани в списанието Journal of Diabetes Mellitus.
Авторите са изследвали данни за 6 159 души, от които 983 са включили авокадо в диетата си, а останалите не са. Участниците са били интервюирани за всички храни и напитки, които са консумирали в продължение на два дни, както и за начина на приготвянето им. След това експертите са оценили връзката между консумацията на авокадо и развитието на диабет тип 2 за период на проследяване от шест години.
Те установили, че включването на авокадо в диетата намалява вероятността от развитие на заболяването с 20%.
Изследователите смятат, че продуктът трябва да бъде включен в ежедневното меню на всеки, който иска да намали риска от развитие на диабет тип 2. Предвижда се бъдеща работа за установяване на механизмите, отговорни за благоприятното въздействие на авокадото върху организма
Gru Мангалина 02:20, 01.05.2023
Най-добрия предпазител за всички болести е черния надървен мръсен негърски маркуч.Питайте Къртача, ако не вярвате? Или баща му? Може и мръсната курва-майка му? Той сега е зает с отглеждане и развъждане на черни мамби и таралежи. Засял е и декър с китайска продълговата и мноооого дебела ряпа. Познайте за какво ще му служи?
ЦРУ Преподобний 05:26, 01.05.2023
Авокадото прави чудна салата. Опитайте, хем вкусно, хем полезно! Забележка* Гру е за заблуда, нещастнико. Хаха