Едно е да се води раждане в родилната зала, където има всички условия и 4-5 човека медицински персонал. Друго е сам с екип с шофьора, който кара линейната. Сам трябва да обслужвам на родилката и да се грижа за здравето на бебето. Това каза фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в линейка на път за УМБАЛ - Бургас.

"На 26 срещу 27 ноември настъпих на нощно дежурство във филиала за спешна медицинска помощ в Айтос. Получихме мисия на ул. "Ружа" в град Айтос, където имало бременна в десетия месец. По най-бързия начин се изнесохме до адреса, прегледах родилката, измерих й кръвното, и установих, че има болки на 5 минути. Докато се придвижим до линейката се върви пеша, а болките започнаха на 2 минути. Когато влезе в линейката, родилката казала, че имала напъни, разказва Радев. 

Бебе се роди в линейка в Бургас. Изроди го фелдшер

Тя легна на носилката и раждането започна по време на движение до УМБАЛ-Бургас. След раждането родилката много се зарадвала, но искала да бъде момиче, защото първото й дете било също момче. Това не е първия случай - имам някъде около 20 раждания в линейки, каза още Радев.

Не се чувствал като герой, а просто искал да помага на хората, пише 24 часа. "Отнесох се много отговорно към тази задача, без да имам претенции, че съм нещо голямо или съм всезнаещ. Аз съм обикновен човек и си изпълнявам задълженията и по наредбите на Министерството на здравеопазването", допълва той.

Явор, който нахлу в Енергото с грил: Това е начинът да се протестира ВИДЕО