Последно поколение лазер се присъедини към другите лазери, с които работят в операционната на Хил клиник. Новата придобивка е модерна генерация холмиум лазер, производство на Lumenis®. MOSES гарантира  висока ефективност и до 20% подобрена енуклеация на простатата. Името му означава Моисей, защото както библейският герой е разтворил морето, за да мине народа му по сухото дъно, така лазерът разтваря тъканите на простатнате жлеза, безкръвно. Операцията е много сигурна, прецизна, бърза, а пациентите са под далеч по-щадящата сърцето спинална упойка.

Технологията MOSES (Моисей) показва превъзходна скорост на изпаряване и ефективност в сравнение с редовния импулс, което предполага, че в ръцете на умел хирург се намалява значително времетраенето на процедурата. Безопасността му е сред ключовите характеристики, наред с подобрената хомеостаза и перфектна видимост за хирурга. Методът е толкова добър, че световни специалисти предричат на MoLEP бляскаво бъдеще като по-добрата версия на HoLEP (Holmium laser enucleation of the prostate).

Единственната пречка този лазер да навлезе повече в практиката е, че е много труден за усвояване. За уролозите в Хил клиник това не е проблем, тъй като те са много опитни, вече 10 години практикуват лазерна хирургия и знаят всички тънкости в изпълнението й. Авангардната техника предстои да бъде широко използвана в лечението на пациенти с увеличена простата. Характера на лазерното лечение на ДПХ е такова, че се препоръчва като новия златен стандарт в урологията - мъжете след операция запазват континенцията си (не се изпускат неволно) и сексуалните си възможности (тъй като интервенцията е нервосъхраняваща и не засяга потентността).

Благодарение на специалните разработки платформата може да се ползва и за разбиване на камъни. Конструктурите са създали много ефективна система за предаването на лазерната енергия и близкия контакт с конкремента, който трябва са се премахне осигурява отлична ефективност. Практически се намалява миграцията на камъни, което води до по-голям контрол от страна на уролога и по-ефективно лечение на пациента. Освен това влакното, което има иновативен сферичен край, позволява на хирурзите да третират камъните в трудно достъпни места и дават възможност за гладко вмъкване на лазерното влакно до най-удобното за третиране на конкремента място. 

С новия лазер Хил клиник става водещ и най-голям лазерен център в страната. "Щастливи сме, че непрекъснато обновяваме апаратите си и можем да предложим най-добра съвременна медицина, опит и грижа в полза на пациентите с ДПХ." съобщиха от клиниката.

За повече информация и консултация с уролог в Хил клиник: 02 439 3131 или на hillclinic.com