Сега, по време на пандемията, стана изключително модерно да се яде джинджифил - като средство срещу коронавируса. На фона на засиленото му търсене цените се вдигнаха до небесата и джинджифилът стана златен. Но... хората продължават упорито да го купуват. Оказва се обаче, че джинджифилът не трябва да се консумира от всеки...
На хората със заболявания на стомашно-чревния тракт не се препоръчва да ядат джинджифил, каза пред " Аргументи и факти" Олга Деккер, диетолог, член на Националното общество на диетолозите в Русия.
Според нея тази подправка може да предизвика силно дразнене на стомаха и да провокира обостряне на язва или гастрит.
Освен това джинджифилът е безполезен за тези, които спазват ниско протеинова диета, каза лекарят. Тя нарече протеините „транспорт“, който доставя полезни вещества на организма, така че когато той има дефицит, всички полезни свойства на продукта стават безсмислени.
"Ако няма протеин, храната е дефектна, човек яде малко, яде чипс и шоколад, след това пие скъп джинджифил и смята, че е направил профилактиката. Това е безсмислено", каза Декер.
Вместо укрепване на имунитета с помощта на подправки, трябва да се обърне внимание на диетата и поддържането на водния баланс, смята експертът.
Прочетете още
- 11:20 Ще ме търсиш, к*пеле: Майка обяснява на дъщеричката си, че е за затвора ВИДЕО
- 15:00 Жена с бебета в колички стана обект на агресия пред магазин в Брестник
- 14:00 Земята гори: Сателити показват как горските пожари в Калифорния излизат извън контрол
- 16:00 Опасно! Сняг рухна от покрив, кола е помляна СНИМКИ