Младо момче с ТЕЛК остана разочаровано от отношението на лекарите в болницата в Перник.

По думите му медиците в Спешното отделение "само отчитат дейност", а отношението е под всякаква критика.

"За пореден  път се убеждавам че Пернишката болница и по точно Спешното отделение ходят на работа само за да отчитат дейност. Днес (б.а. вчера) към 17:00 отидох в спешния център на гр.Перник, разбира се, не за да ги видя как са и как си хапват диня при положение, че има 9 чакащи пациенти. Става въпрос за мен момче на 26г с Телково решение и вродена аномалия с 30 направени операции в УМБАЛСМ Н.И. Пирогов. Та получих остра бъбречна криза, вследствие на което вдигнах температура 39.8, а в моя случай, ако вдигна температура за жалост е животозастрашаваща.

Влязох в Спешното отделение и една дама която отвори вратата на вътрешния кабинет ми каза - "Заповядай". Следва разговор между мен и нея в който тя ме попита какво ми има обясних си цялата история на заболяването, а тя се обърна и ми каза във нашето спешно приемаме пациенти само ако са блъснати от кола или са получили инсулт. Обясних и че моето състояние не е никак за подценяване.  Тя ми каза: Ако обичаш излез отвън и изчакай лекар. Та този лекар го чаках 40 минути познайте - не дойде наложи се да звънна на д-р Милен Цветков уролог с дългогодишна практика в "Пирогов", който беше възмутен като му разказах за нашия разговор. Веднага на момента ми каза, че ми изписва болкоуспокояващи и антибиотик до утре сутрин, когато той ще бъде на работа, за да ме хоспитализира.

Благодаря отново на прекрасния Екип на Спешна помощ Перник за адекватното и навременно изпълнен ангажимент към пациент. Бъдете живи и здрави, спасявайте животи, но се научете на обноски и култура.", пише М. Петков.

Повечето перничани останаха потресени от случая с младежа, но имаше и такива, които не се изненадаха.

"Не знам защо изобщо си се обърнал към тях,те може само да те насметат. И после пациентите са агресивни,еми че при тяхното отношение какъв да си?? Бързо оздравяване!", пише Петя Й.