Докато пиете кафе, избягвайте алкохола, съветват специалиститите.

Ако човек приема заедно кафе и алкохол, той не се чувства опиянен, поради което е склонен да прекали с количеството на алкохола. В резултат на това той се напива рязко и понася алкохолната интоксикация много по-трудно.

Специалистите също са категорични, че трябва да се избягва едновременната консумация на продукти, съдържащи желязо и кафе. Причината е, че ароматната напитка затруднява усвояването на полезния химичен елемент от организма. Поради тази причина човек не получава всички необходими ползи от съответните продукти.

Оказва се, че и подправките не са най-добрата "компания" за ободряваща напитка, тъй като отслабват нейния вкус.

"Нашите рецептори не получават тази стимулация. Губи се органолептичното удовлетворение от кафето. И тогава нашите вкусови пъпки ще изискват повторение на повторение на чашата кафе, за да усетят вкуса на самата напитка без добавки", обобщи специалистът Марият Мухина пред "Рамблер".