Пациентите на УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив са доволни и оценяват високо качеството на проведеното лечение по време на престоя си в болницата. Според резултатите от последното анкетно проучване за нивото на здравните грижи в най-голямото лечебно заведение в страната, 94% от анкетираните близо 400 души са удовлетворени от предложената и предоставена им здравна услуга. Процентът на отговорилите с „Не“ е само 0,55%, а малко над 4 на сто са заявили „Отчасти“.

Задоволството на по-голямата част от пациентите към проведената терапия е предпоставка и за високото доверие към лечебното заведение. Доказателство за това е, че 48% от хората са постъпили в университетската болница планово. Значителен е делът на приетите по спешност, предвид лекуват всички пострадали при инциденти от Пловдив и региона, както и голям брой от случаите в страната. 

На въпроса „Как оценявате отношението от страна на персонала при постъпването ви?“ 52,73% са отговорили „Отлично“. Като „Добро“ определят отношението към тях 38,8 на сто от пациентите, само 7,1% отговарят „Задоволително“. Нито един пациент не смята, че е бил посрещнат зле и не е отбелязал „Слабо“.

УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив провежда периодично анкетно проучване за удовлетвореността на пациентите от здравни грижи, изпълнявайки мисията на лечебното заведение за предоставяне на достъпна и висококачествена медицинска услуга. Изследването се провежда с пряко допитване на всеки три месеца, одиторите анализират набор от факти, свързани с качеството на здравните услуги и медицинските дейности. 

В лечебното заведение продължават обученията в Интегралния център на университетската болница. Наскоро там беше проведен обучителен курс на тема „Клинико-практични познания и умения при заболяванията в ендоскопската ендоназална хирургия“.
 
В програмата на еднодневния курс бяха представени спецификите в анестезиологичния подход при ендоназалната ендоскопска синус хирургия от доц. д-р Георги Павлов, който е лекар анестезиолог към Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към университетската болница. След неговата лекция се проведе обсъждане на подготовката на операционната зала за функционална ендоскопска синус хирургия (FESS) и ролята на операционната медицинска сестра, представена от старша медицинска сестра към Интегралния център на университетската болница Славка Щерева.