Ловеч - временно без ТЕЛК. Закриват комисията временно, след като вчера служители масово подадоха молби за напускане.

Причината за бунта е решението отстранената шефка на ТЕЛК-Ловеч да се върне обратно на работа. Д-р Донка Минкова беше отстранена, след като стана ясно, че е издавала фалшиви решения и бе хваната да получава подкуп. Поради тази причина служителите на комисията в Ловеч отказват да работят с нея.

През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне Минкова под домашен арест. Няколко месеца по-късно пък мярката й беше променена на "парична гаранция".

"Д-р Минкова не се връща на работа, защото целият ТЕЛК подава оставка и няма как само тя да остане на работа. Предстои процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит", обясни директорът на болницата в Ловеч д-р Румяна Нановска пред БНР.

Тя заяви, че тази седмица комисията ще работи по график и в пълен състав. Проблемът ще се решава в началото на следващата година. На д-р Минкова е предложено да напусне, като ѝ бъдат изплатени всички обезщетения.

Нановска бе категорична, че до създаването на нова комисия, действащия ТЕЛК-Ловеч ще преустанови работа. За това е бил уведомен и здравният министър Кирил Ананиев.

 

ТЕЛК-Ловеч без служители след масово напускане! Защо?