Холивудската звезда Майкъл Медсън беше арестуван в Калифорния по обвинения в домашно насилие.

Шерифският отдел на окръг Лос Анджелис съобщи, че е получил обаждане малко след полунощ в събота, 18 август, от жена, която заявила, че съпругът й я е бутнал и заключил пред дома й. По това обвинение в Малибу беше задържан актьорът Медсън, който изигра главни роли във филмите на Куентин Тарантино Reservoir Dogs, Kill Bill и The Hateful Eight, съобщава Variety.

Според журналисти в САЩ обикновено домашното насилие се наказва с до 12 месеца затвор. Съобщава се, че Мадсен е бил освободен от ареста след плащане на гаранция от 20 000 долара. Представител на 66-годишния актьор каза пред изданието, че "това е разногласие между Майкъл и съпругата му, което се надяваме да бъде разрешено положително и за двамата."

Американският актьор Майкъл Медсън е женен за Де Ана Морган, бившата съпруга на музиканта от Stray Cats Браян Сетцер, от 28 години. Двойката има трима сина.

Този случай не е първият конфликт на актьора със закона. През 2019 г. той беше осъден на четири дни затвор и пет години пробация след катастрофа, при която звездата се блъсна с джипа си в стълб, докато беше пиян.