Съдбата на състезателката по плуване Ива Георгиева ще бъде решена на елиминационния съвет на Изгубените в “Игри на волята” тази вечер. Ива наруши правилата, използвайки неправомерно внесения в играта телефон на Албена Ситнилска и беше изпратена в изгнание на Чистилището. Решението дали Ива ще продължи участието си в играта ще бъде оставено в ръцете на бизнес дамата Виолета Стайкова и треньорката по спортна гимнастика Никол Дунев. На съвета двете ще могат да дадат шанс на Ива да остане част от Изгубените и да се бори заедно с тях за място в “Игри на волята”.

На Арената Гладиаторите и Старейшините ще влязат в битка на сляпо. Един човек от племето ще трябва да ръководи останалите участници, докато те събират предмети по трасето. За синьото племе отговорната позиция ще заеме Денислава Велкова, а за червените - Калоян Митов.

Напрежението при Амазонките расте с всеки изминал ден. След като се разделиха с трима съплеменници в рамките на три дни, капитанът Теодора Мудева, Мария Оряшкова, Пеньо Гатевски-Гатьо, Теодора Маринова и Момчил Василев ще трябва да отидат на съвет, където да посочат двама номинирани. Срещата на Амазонките с Ралица Паскалева край огъня ще бъде белязана с много емоционален момент за един от воините – Пеньо Гатевски-Гатьо, който ще има възможност да се чуе на живо с близките си в ефира на Нова. Коментарите на запознати с хода на играта твърдят, че именно Гатьо ще напусне риалити формата тази седмица.

Гатьо, който за свое нещастие по ирония на съдбата се озова в женското племе на "Амазонките", така и не успява да се върне в племето на "Гладиаторите", откъдето започна пътят му в шоуто.