Той беше любимецът на сърцата, който открадна сърцето на Хърмаяни Грейнджър и даде шанс на Хари Потър по време на турнира Triwizard.

Но Виктор Крум, изигран от Станислав Яневски, изглежда неузнаваем, след като бе заснет 18 години след дебюта си като магьосник, пише британското издание Daily Mail.

38-годишният Станислав е изминал дълъг път от преследването на златните сничове и изглежда елегантно със своите странни костюми, изпъкнали мускули и уникални татуировки, след като през последните години направи завой в кариерата си.

Героят на Виктор винаги е бил любимец на феновете - историята на българския търсач е кратка, но трайна.

Той започна като герой на куидича, след като хвана снича срещу ирландците в "Огненият бокал".

След това "Dumb Krumb" става шампион на Дърмстранг и е изпратен в училището за магии и вълшебства "Хогуортс" за турнира Triwizard.

Състезава се смело, но се връща у дома след съобщението за смъртта на Седрик Дигъри.

По време на престоя си в легендарния институт "българският бонбон" завладява сърцето на Хърмаяни, изиграна от Ема Уотсън, на юлския бал.

Но разцъфтяващата им младежка любов угасва и по-късно те стават приятели по кореспонденция.

От първата му поява в любимата поредица за магьосници изминаха почти две десетилетия, а оттогава той се снима в много хитове като "Хостел: Част II" и "Прикритие". Но последното му участие е във филма Last Man Down от 2021 г., тъй като по-рано тази година актьорът зашемети феновете си с неочаквана промяна в кариерата.

Сега той е лектор и мотивационен говорител. Станислав написа пост до своите 23 000 последователи в Instagram: "Днес беше много мотивиращ ден".

"Участвах в лекция и се надявам да съм вдъхновил студентите, както те вдъхновиха мен.

Звездата изглежда далеч от актьора с бебешко лице, който завладя сърцата на нацията в средата на 2000-те години, тъй като си направи дълга вълнообразна подстрижка, отказа се от късата су коса и вече е с мустаци.



Сега обикновено го виждаме с елегантни костюми и цветни шапки, вдъхновени от модата на 40-те години на миналия век, пише още изданието.

И макар че актьорските му дни може да са останали зад гърба му, звездата все още не е готова да се откаже от връзката си с култовия филм. В последното си начинание той рекламира вдъхновената от Хари Потър книжарница за подаръци "Слон", която редовно посещава вече повече от десет години. Станислав се появи, за да поздрави колегите си от "Потърхед", които организираха среща.

Публикувайки в Instagram в ексцентричния си стил, той заяви: "Пътувам през вековете на времето, вдъхновен от света на изкуството във всичките му форми и цветове.

"Зареден с много положителна и приятелска енергия от най-добрата уникална бутикова книжарница

Сам можеш да покориш мечтите. С екип от съмишленици можете да покорите светове!"

Превод: GlasNews