62-годишната холивудска суперзвезда Том Круз, който зрелищно скочи от покрива на Стад дьо Франс на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж, остана недоволен от каскадата си.

Още преди шоуто екипът на актьора, известен с изпълнението на повечето опасни каскади на снимачната площадка, го помолил да не рискува живота си и да се съобразява с възрастта си.

Подготовката за скока на Олимпиадата отне 18 месеца. Когато Том се хвърли долу, той носеше предпазен колан. Именно присъствието на последния не се хареса на Круз, поради което той влезе в конфликт с ръководството зад кулисите, твърдейки, че предпазните въжета не му позволяват да скача с по-висока скорост, пише Daily Mail, позовавайки се на свои източници.

„Том помогна за създаването на каскадата и каза, че трябва да направи нещо, което никога не е било правено досега. Той спореше с продуцентите за предпазното си въже, което се виждаше ясно, и той почувства, че не прави скока достатъчно правдоподобен, и той не падаше толкова бързо, колкото искаше. Неговите близки го посъветваха да не скача и му казаха, че наистина трябва да спре да се хвърля в толкова много смъртоносни каскади, когато снима филм, но сега тази каскада на Олимпиадата е невероятна“, казаха събеседниците на изданието.

Екипът на актьора сериозно се опасява, че някой ден един от триковете може да се обърне срещу Том и в най-добрия случай той ще получи сериозни наранявания, а в най-лошия може да загуби живота си.

„Том знае свързаните с това рискове и не го интересува. Той отказва да отстъпи. Той наистина вярва, че е по-велик от живота. Част от убеждението му идва от факта, че той е една от най-големите екшън звезди на всички времена. Отчасти заради неговия комплекс на Наполеон, а също и защото той всъщност е полубог в религията си, но той вече не е на 25 - дори не е на 35 или 45", продължават запознати.

Круз отдавна спечели славата на един от най-смелите и рискови актьори. От скачане от сгради до самурайски битки с мечове и катерене на планини без въжета, той винаги настоява да прави собствените си каскади. Само миналия месец той беше видян да виси отстрани на самолет, докато снима сцени за предстоящия филм „Мисията невъзможна“.

През 2010 г. той стана известен с това, че виси на почти 830 метра над най-високата сграда в света, Бурж Халифа в Дубай, за четвъртия филм „Мисията невъзможна“.

Не всичките му каскади обаче вървят гладко. През 2017 г. той беше ранен по време на неуспешен скок от сграда, докато снимаше Мисията невъзможна 6 в Лондон. Въпреки че носеше предпазен колан, той се блъсна в стената на сграда и си счупи глезена.

След шоуто в Париж Том се завърна, за да заснеме продължението на Мисията невъзможна.