Трогателно писмо, написано от 10-годишно момиче до Дядо Коледа, стана вирусно в социалните мрежи, след като беше споделено от много благотворителни организации в Обединеното кралство тази Коледа. За това пише Daily Star.

10-годишното момиче е написало сърцераздирателно писмо, което „никое дете не трябва да пише“. The Big Help Project, благотворителна организация със седалище в Кенсингтън, Англия, първоначално публикува съобщението като част от кампанията си Dear Santa, която има за цел да повиши осведомеността за трудностите, пред които са изправени семействата, живеещи в бедност по време на празничния сезон.

„Дядо Коледа, мамо ми каза, че си се разболял тази година и няма да можеш да дойдеш у нас. Надявам се да се оправиш скоро. Мисля, че ще зарадваш брат ми! С любов Лили xx (10 години). PS Бяхме много добри и послушни“, пише в писмото си момичето.

Благотворителната организация публикува молбата си във Facebook.

„Никое дете не трябва да мисли, че Дядо Коледа е зле и не може да му донесе подаръци. Едно от седем деца ще остане без подаръци тази Коледа. Ние използваме нашата кампания „Скъпи Дядо Коледа“, за да отразим предизвикателствата, пред които са изправени семействата, живеещи в бедност, по време на празничния сезон. Като част от тази кампания ще споделим пет различни писма до Дядо Коледа от деца, живеещи в бедност, защото за много от тях това време на годината не е празник, а оцеляване“, пишат представители на организацията.

Няколко благотворителни организации споделиха писмото, написано от Лили

По-късно писмото беше разпространено от друга благотворителна организация, Come Together Christmas, като част от нейната празнична кампания. Те публикуваха съобщение в Instagram с молба за подпомагане на нуждаещи се семейства в Ливърпул (Англия).

„Изчислено е, че едно от седем деца ще се събуди без нищо на коледната сутрин тази година, а около 24 000 деца в Ливърпул живеят в бедност и неравностойно положение. Но с нарастващите разходи за живот и цените на енергията не става въпрос само за липса на играчки или подаръци, има 1000 семейства, които се борят за газ, електричество и храна“, се казва в съобщението.

Превод: GlasNews.bg