Кафето, с умерена консумация, може да се превърне не само в сутрешен навик, но и в здравословен ритуал, защото може да бъде полезно за здравето, защото с помощта на малки трикове тази напитка може да защити сърцето ви, да подобри настроението и сексуалния живот.

Само с няколко съставки можете бързо да добавите допълнителна доза витамини и антиоксиданти към любимата си напитка. Fit For Fun пише за това.

Канелата като антиоксидантен бустер

Според проучване на Националния център за биотехнологична информация, тази подправка не само съдържа антиоксиданти, но също така помага за защита на сърцето и мозъка. В допълнение, канелата помага за укрепване и защита на имунната система.

Най-добре е всеки ден да добавяте половин чаена лъжичка канела към чаша кафе.

Снимка: pixabay.com

Джинджифил за мускулни болки

Известно е, че джинджифилът има противовъзпалителен ефект върху тялото. Но също така може да помогне срещу мускулни болки, да подпомогне храносмилането и да понижи холестерола.

Когато се добави към чаша кафе, получавате не само леко пикантен вкус, но и много други ползи за здравето. Най-добре е да добавите ситно настърган джинджифил към кафето.

Куркумата подпомага храносмилането

Куркумата е наричана още "златната подправка". Куркумата съдържа активната съставка куркумин, която има противовъзпалителни свойства и е богата на антиоксиданти. Тези вещества подпомагат черния дроб при детоксикация на тялото. В допълнение, куркуминът дори се използва за лечение на депресия.

За перфектната здравословна добавка, трябва да я подправите с щипка черен пипер - той повишава ефективността на куркумата. Започнете с една четвърт чаена лъжичка кафе и постепенно увеличавайте дозата.

Снимка: Pixabay

Мака подобрява сексуалния живот

Растението мак съдържа повече от 20 аминокиселини, осем от които са незаменими, и е богато на протеини и витамин С.

Известно е, че подобрява плодовитостта и има ефект на хормонален баланс, който може значително да увеличи сексуалното желание.

Какаото като източник на желязо

Добавянето на какао към кафето може не само да подслади сутринта ви, но и да помогне на сърцето ви. Какаовите зърна принадлежат към категорията на суперхраните, защото могат да понижат високото кръвно налягане и имат антидепресантни свойства, така че наистина подобряват настроението ви.

Какаото е не само вкусно, то е и най-богатият растителен източник на желязо и антиоксиданти. Съдържа значително количество специфични аминокиселини, които поддържат вещества, които подобряват настроението и мозъчната функция.

Снимка: Freepik

С няколко прости съвета и трикове можете да се насладите много повече на сутрешната си чаша кафе. И благодарение на правилните добавки можете да направите кафето наистина полезно за тялото.

Този текст служи само за информационни цели.

Превод: GlasNews.bg