В списък с неща, които трябва да направим за 90 секунди, много малко хора биха включили полет на търговска авиокомпания, но един маршрут на Шотландските острови позволява на пътниците да направят точно това.

Шотландските острови са изпълнени с природна красота и са се превърнали в популярна туристическа дестинация за онези, които искат да изследват хълмистия район и добре запазените исторически места.

Пътуващите, търсещи уникални изживявания, са открили, че най-краткият търговски полет в света, на борда на Logan Air, който отвежда пътниците от Уестрей до Папа Уестрей за по-малко от две минути, предлага точно това.

Тъй като маршрутът се изпълнява от 1967 г., от десетилетия това е удобен метод за пътуване между двата острова, като най-бързият регистриран полет е приключил само за 53 секунди.

Островите, класифицирани като част от Оркнейските острови, са един от приблизително 900-те острова край бреговете на Шотландия, разделени на четири групи: Шетландски, Оркнейски, Вътрешни и Външни Хебриди. Уестрей, който е известен като "Кралицата на островите", е известен със своите зашеметяващи морски скали, пясъчни плажове, както и с някои от най-известните производители на храни във Великобритания.

Неговата история се простира до монолитната епоха с неговите исторически обекти, които напомнят за земеделските селища на викингите и потенциалното място за почивка на Свети Николай Чудотворец, открито на мястото на Крос Кърк през 1241 г.

Островът може да се похвали с изобилие от диви животни за любителите на природата със своите грандиозни скали и гледки към Атлантическия океан, предлагащи перфектната среда за огромен набор от морски птици, включително кайра, гагарки, буревестници, ганети и други, пише lifestyle.bg. За посетителите има голям избор от фантастични местни екскурзоводи, които да насочват туристите към красиви места, художествени галерии и най-добрите кафенета, пише Express.